FOA – Gulvvask der binder støvet

Nyt sæbeprodukt har løftet indeklimaet i Herning kommunale institutioner, fortæller rengøringsleder Ellen Petersen.

FOA – Gulvvask der binder støvet

Nyt sæbeprodukt har løftet indeklimaet i Herning kommunale institutioner, fortæller rengøringsleder Ellen Petersen.

Hvorfor har I valgt ny gulvsæbe?

For et par år siden fik vi tilbud om at prøve et nyt rengøringsmiddel til gulvvask, som skulle binde støvet ekstra godt til gulvene. Vi testede AKS Støvbinder på fire-fem skoler, og det virkede. Nu bruger vi det på alle skoler og i alle vores daginstitutioner.

Hvordan virker det?

Som navnet antyder, så binder det støvet. Vi vasker gulvne en gang om ugen, og normalt kan man efter en uge trække en finger gennem et lille lag støv på for eksempel en reol. Vi kan stadig trække fingeren hen over reolen, men støvet er reduceret markant, da der ikke længere hvirvles så mange støvpartikler op.

Føles luften så anderledes?

Det har helt klart hjulpet på indeklimaet. På en af vores skoler er der en medarbejder, som har voldsom allergi. Hun mærker nu tydlig forskel. Ikke fordi vi gør mere eller anderledes rent, men fordi støvet bindes til gulvet. Vi kan endnu ikke sige, at der er en sammenhæng, men nu vil vi i første omgang undersøge, om det har en effekt på sygefraværet på børnene og de ansatte i vores børnehaver.

Er der andre fordele?

Tidligere skulle filtrene i udluftningssystemet på en af vores store skoler renses to gange om året. Nu renser vi dem kun en gang . Alene det har givet en besparelse på circa 50.000 kroner. Derudover var vi lidt bekymrede for, om produktet ville skade vores gulve. Men det er ikke tilfældet. Plejeeffekten er tværtimod bedre. Endelig er prisen konkurrencedygtigt i forhold til andre produkter.

  • Ellen Petersen er rengøringsleder med ansvar for skoler og dagtilbud i Herning Kommune. En del af kommunens plejehjem bruger også det nye sæbeprodukt til gulvvask - også med gode erfaringer.

Explore our collection of 200+ Premium Webflow Templates