Nye tal fra Arbejdstilsynet viser, at 9,2 procent af de danske lønmodtagere kan se eller lugte støv fra mineraler eller metaller, 8,4 procent kan se eller lugte organisk støv, og 8,5 procent kan se eller lugte gasser, dampe eller røg. Selvom de små partikler kan virke uskyldige, er det vigtigt, at vi er opmærksomme på dem. Både dem, man kan se med det blotte øje, og dem, som er så små, at de kun kan ses gennem et mikroskop. Det fortæller Jakob Bønløkke, der er forskningsansvarlig overlæge på Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling ved Aalborg Universitetshospital.

– Vi ved, at et langt liv i støvende omgivelser øger risikoen for lunge-, hjertekar- og kræftsygdomme, men samtidig er støv så naturligt, at der er en risiko for, at det nemt bliver overset og glemt. Eksempelvis er der kvarts i nærmest al sten og alt sand, men mange tænker ikke over, at kvarts faktisk øger risikoen for lungekræft, siger han.

Læs hele artiklen her: https://arbejdsmiljoe.dk/tema-stoev/stoev-paa-jobbet-oeger-risikoen-sygdomme