Statens Serum Institut har modtaget en bevilling på fem millioner kroner fra Realdania til et pilotprojekt, der skal undersøge om forbedret luftkvalitet i landets skoler kan mindske risikoen for luftvejsinfektioner såsom covid-19.

Et sundt indeklima er godt for mange ting. Statens Serum Institut (SSI) skal nu undersøge, om det også kan mindske risikoen for smitte med luftvejsinfektioner såsom covid-19.

Projektet vil i første omgang blive udrullet som et pilotprojekt, hvor en række af landets skoler skal afprøve alt fra regelmæssige udluftninger til avancerede ventilationsanlæg og samtidig registrere sygdom.

”Projektet kan give os vigtig viden om, hvordan luftvejssygdomme i fremtiden kan forebygges. Det er muligt, at vi med relativt enkle greb, der kan forbedre luftkvaliteten, kan forebygge sygdomme på steder, hvor mange mennesker er samlet,” siger direktør hos SSI, Henrik Ullum. Han tilføjer:

”Perspektiverne er således meget store, men før vi som samfund påtager os de investeringer luftrensning kræver, bør vi indsamle data om effekterne”.

Læs hele artiklen her: https://realdania.dk/nyheder/2023/08/ssi-indeklima